Verskil tüsken versys van "Hollaand"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
'''Hollaand''' (van [[Oldnederlaans]] ''Holtlant'', Holtlaand) is een streke in et westen van [[Nederlaand]], die bestaot uut de [[pervincie|perveensies]] [[Noord-Hollaand]] en [[Zuud-Hollaand]]. De opsplitsing in twee perveensies is veur ekeuzen in 1840 zodat Hollaand binnen et keuninkriek niet al te vule de bokse an zol hebben.
 
De beide perveensies bin aans niet krek gelieke an de (historische) streke Hollaand. De stad [[Woerden]] beveurbield is een paer maol hinneweer egaone tussen Zuud-Hollaand en de perveensie [[Utrecht (provinsie)|Utrecht]], en lig now in lestgenuumde perveensie. Een aander veurbield is et stadtien [[Vianen]], dat tot 2002 in Zuud-Hollaand lag en sinds die tied bi'j Utrecht heurt. In 2019 bin et Zuud-Hollaanse stadtien [[Leerdam]] en de Zuud-Hollaanse gemiente [[Zederik]] ok bi'j Utrecht edaone, toen ze mit Vianen in de ni'je gemiente [[Viefhearenlaanden (gemeente)|VuufherenlanenVuufheerenlanen]] (''VijfherenlandenVijfheerenlanden'') gongen.
 
Op 30 november 2011 telden de perveensies Noord-Hollaand en Zuud-Hollaand mit mekaere 6.259.901 inwoners op een laandoppervlak van 5485,72 km². Dat gef een bevolkingsdichtheid van 1141 inwoners per km².