Verskil tüsken versys van "Diermen"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoboServien (Oaverleg | bydragen)
K Robot: Automated text replacement (-Wes-Veluws +West-Veluws & -Oos-Veluws +Oost-Veluws & -tieden +tiejen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Diermen''' is een plattelaandsgebiedplattelansgebied in de gemeente [[Putten]], an de oostkaantoostkant van de previnsiaole weg tussen [[Putten]] en [[Niekark]].
 
Grotendeels bestaot dit buurtschap uut veeteelt en akkerbouw. 't Is een vrie open gebied deursnedendeursnejen deur de A28. Veul boeren in dit buurtschap weiden hulied'r vee, 't echte fokken op stal viendtvient niet plaots. Oek vundvun in veire vroggere tiejen [[tabaktebak]]steelt plaots in dit buurtschap.
 
In [[1918]] het de buurtschap deur overstroming van de [[ZuderzeeZujerzee]] beheurlijk oender waoter estaon. De invleud van 't zout is grotendeels vort-egaon deur 't plaantenplanten van riet en laoter weer verbraandenverbranden dervan. Oek de [[adel]] het dudelijkdujelijk zien invleud op dit gebied ehad, te noemenneumen is de femilie van Haersma de With. een Antal boerderieënboerderiejen bin oek altied pachtboerderieënpachtboerderiejen van disse femilie ewest en ebleven.
 
Midden in de buurtschap resideertstaot an de Oldenaller Allee 't [[kesteelkasteel|slot]] Oldenaller mit zien schitterende [[bos|bebossing]], diewaor iezig veul voegelsoorten[[voegel]]soorten te vienen borgtbin. Hier is 't meugelijk um fraoie voettochten te maken.
 
{{Putten}}
 
[[CategoryKattegerie:West-Veluws artikelVeluws_artikel]]
[[CategoryKattegerie:Veluwe]]
 
[[nl:Diermen]]