Verskil tüsken versys van "Boh Foi Toch"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Boh Foi Toch''' is een [[Achterhook]]se band, ontstoan in augustus [[1989]]. De name betekent zo völle as: Tjongejongetjongejonge, 't is miej wat!
 
De oprichters bunt zanger Hans Keuper ([[trekzak]], [[zang]]), [[drums|drummer]] [[Jan Manschot]] (''Brekken Jan Schampschot'', ex-[[drummer]] van [[Normaal (popgroep)|Normaal]]), [[Ferdi Joly]] (''Frederick Puntdroad'', ex-[[gitarist]] van Normaal) en [[Willem te Molder]] ([[basgitaar|bassist]]).
Regel 5:
Zee hebt in dee tied beslotten um [[Tex-Mex]], [[cajun]] en [[zydeco]]-achtige muziek te goan maken. Cajun is de muziek van de van oorsprong Franse bewoners uut [[Louisiana (staat)|Louisiana]]in de [[Verenigde Staten|Amerikaanse]], zydeco leunt meer op een [[Afro-Amerikanen|zwarte]] oorsprong. Ze zingt - natuurlijk - in het [[Achterhooks]].
 
Het eerste optreden van Boh Foi Toch is op 1 januari [[1990]] in de zaal Concordia in [[Hengel]]. Nog veur dat optreden, hebt ze de band evroagd dree andere optredens, allemoal in den Achterhook te geven. Sind dee tied spölt Boh Foi Toch in völle zalen en feesttenten, veural in' t midden en oosten van 't land. In [[1992]] hebt ze de earste [[compact disc|cd]] uut-ebracht: Zeet de Jongs.
Nog veur dat optreden, hebt ze de band evroagd dree andere optredens, allemoal in den Achterhook te geven. Sind dee tied spölt Boh Foi Toch in völle zalen en feesttenten, veural in' t midden en oosten van 't land. In [[1992]] hebt ze de earste [[compact disc|CD]] uutebracht: Zeet de Jongs.
 
In [[1999]] stapt drummer Jan Manschot uut de band. [[Han Mali]], vervangt hum. Hee kump van de [[Tim Disney Band]] dee d'r net met op-eholden is. An't ende van [[2005]] geet Ferdi Joly weer vort um weer biej Normaal te goan spöllen. Hee wordt dan op-evolgd deur de gitarist [[Paul Kemper|Paul 'Mealmoes' Kemper]], ok afkomstig van [[Normaal]].
 
==Discografie==
Regel 31 ⟶ 30:
*Voor in de Achterhoek
 
==Uutgaonde verwiezingen==
==Externe link==
*[http://www.bohfoitoch.nl Boh Foi Toch] officiële websitewebstae]
*[http://www.popinstituut.nl/act_pagina/boh_foi_toch.3016.html Boh Foi Toch] op popinstituut.nl]
 
[[Kattegerie:Achterhooks_artikel]]
[[Kattegerie:Nederlaandse muziekgroep]]
 
[[nl:Boh Foi Toch]]