Verskil tüsken versys van "Zwärte Wäter"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K Zwarte Wäter is ewiezigd naor Zwärte Wäter
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Ofbeelding:Location Zwarte Water.PNG|thumb|250px|ZwarteZwärte Wäter]]
't '''ZwarteZwärte Wäter''' is een 19 kilemeter lange revier in de pervinsie [[Overiessel]]. De oorsprong leg in [[Zwolle (Oaveriessel)|Zwolle]], waor 't ontstäät uut de Soestwetering en de Ni'je Wetering. 't Meer kump uut in 't [[ZwarteZwärte Meer]].
 
==Loop van 't wäter==
In 't noorden van Zwolle kump de [[Overiesselse Vecht]] uut in 't ZwarteZwärte Wäter. 't ZwarteZwärte Wäter streump vervolgens langes de pläsen [[Asselt]], [[De Sluus]] en [[Gällemuun]] en eindigt in 't [[ZwarteZwärte Meer]]. 't ZwarteZwärte Meer sluut an op 't [[Ketelmeer]] en 't [[Kadoelermeer]]. 't Kenaal bi'j Zwolle dat tegensworig 't ZwarteZwärte Wäter verbient mit de [[Iessel]] is 't Zwolle-Iesselkenaal.
 
==Bruggen over 't wäter==
Regel 9:
 
==Ekelogie==
De uterweerden van 't ZwarteZwärte Wäter vormen de belangriekste greuipläse van de [[kievitsbloeme]] in Nederlaand.
 
==Geskiedenis==
De naam et (naor alle werschienlijkheid) niks mit de kleur [[zwartzwärt]] te maken, mär mit [[zwet]] wat ''grens'' betekent. In olde dokementen wördt de revier ok wel ''Ons Wäter'' eneumd of '''t wäter dat naor de zee gäät''. 't ZwarteZwärte Wäter was van groot belang veur de ontwikkeling van de [[Hanzestad|Anzestad]] Zwolle. 't Verbun de stad mit de zee en de aandere Anzesteden. Op de pläse van 't udige Rooietoorneplein stun vrogger de aovenkaode mit een standerdmeule en een stadskräne.
 
[[Kattegerie:Sallaans_artikel]]