Verskil tüsken versys van "Peter van der Velde"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
peter van der velde - Drèents schriever
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Peter van der Velde''' (1918 – 2004), de schriever van [[Rowol]], is in 1918 geboren in Vlagtwedde. Hij is opgruid in [[Roon]] en daor hef e de Noord-Drèentse taol leerd die e laoter bruukt in zien waark.
Peter van der Velde (1918 – 2004)
 
 
Peter van der Velde, de schriever van [[Rowol]], is in 1918 geboren in Vlagtwedde. Hij is opgruid in [[Roon]] en daor hef e de Noord-Drèentse taol leerd die e laoter bruukt in zien waark.
’t Grootste deeil van zien loopbaon hef e onderwiezer west in Rowol. Peter van der Velde schreef körte verhaolen, gedichten, cabaretteksten en liedties die e saomen met zien vrouw Alke zung. In de Tweeide Wereldoorlog hef e optreden met ’t Bonte Bitse Cabaret. Doe dizze cabaretgroep hum anmelden mus bij de Kulturkammer, binnen ze der drekt met opholden. Nao de bevrijding richtte Peter van der Velde ’t bekende Noorddrèentse cabaret [[De Bekketrekker]] op. Peter van der Velde hef ok een maol of wat een literaire breeifwisseling holden, bijveurbeeld met [[Hans Heyting]] in [[Oeze Volk]] en met [[Ton Peters]] in [[Roet]].
 
Regel 15 ⟶ 12:
[[Albert Haar]] van Rikrak Communications hef in 2001 een schrieverspetret (video en dvd) maokt van Peter van der Velde. Dat petret kuj bestellen bij [[Stichting Drentse Taol]].
Peter van der Velde is in jannewaori 2004 oet de tied kommen.
 
[[Category:Drèents artikel]]
[[Category:Nederlaands schriever]]