Verskil tüsken versys van "Wodan"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieje pagina: Wodan (Angelsaksisch Woden, Duits Wotan, Fries Weda, Scandinavisch Odin) is ien van goden uut de olde Germaonse religie, het Heidendom. Wodan is de belaangriekste god uut het Germaonse...
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Wodan (AngelsaksischAngelsoaksisch Woden, DuitsDuuts Wotan, FriesFrys Weda, ScandinavischScandinoavisch Odin) is ien van goden uut de olde Germaonse religie, het Heidendom.
Wodan is de belaangriekste god uut het Germaonse godenriek. De middelste daag van de wieke, woonsdag (Wodansdag) is noar hum vernuumd.
 
Regel 6:
Wodan ried altied op zien aachtbienige schimmel (peerd) Sleipnir, hie hef ook twei beudschappers bie zich, de roaven Hugin en Munin die noar de eerde afdoalt um te kieken wat zich bij de meinsen in de huuzen afspeult.
 
 
Volgens summige gelierden is noa de karstening Sintekloas in ploats kommen van Wodan umdat de meinsen moar meuiluk afstoand kunden doen van de olde gebruuken. Zo red ze beiden op een schimmel en hef Sintekloas een staf en Wodan een spier in zien haand.
==Sunterkloas==
 
Volgens summige gelierden is noa de karstening SintekloasSunterkloas in ploats kommen van Wodan umdat de meinsen moar meuiluk afstoand kunden doen van de olde gebruuken. Zo red ze beiden op een schimmel en hef SintekloasSunterkloas een staf en Wodan een spier in zien haand.