Verskil tüsken versys van "Dialektkringe Salland en OostVeluwe"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
an-epas
Regel 1:
De '''Dialektkringe Salland en OostVeluwe''' is een dialectverenige die alop-ericht bestietis sindsop [[5 november]] [[1955]]. De Dialektkringe Salland en zoOostVeluwe rondhef as doel de 300[[Nedersaksisch]]e ledenstreektaal hefin [[Sallaand|Salland]] en op 't oostelijke deel van de Veluwe in stand te hollen, te bestuderen en te bevorderen.
 
't Doel van de verenige is 't in stand hollen, bestuderen en bevorderen van 't gebruuk van de [[Nedersaksisch]]e taal in [[Sallaand|Salland]] en de [[Veluwe|Oost-Veluwe]], in de breedste zinne van 't woord.
 
==Warkgroepen en streektaalclub==
De kringe kent warkgroepen in een päär pläätsen ([[Dèventer]]/[[Diepenvene]]/[[Battem]], [[Heerde]]/[[Waopenvelde]], [[Zwolle]]) en de streektaalclub Klaornbeke. Een deel van de leden kump daor dan ien keer in de maond bie mekäre. Zie bint met 't uutzuken van woorden en gezegden doende en ok met 't veurlèzen uut eigen of andermans wark.
 
==Verbond van Nedersaksische Dialektkringen==
MetDe verenige vörmp sinds [[2003]] mit de [[DialektkringeDialectkring Achterhook en Liemers]] en de verenige [[Vrienden v/dvan streektoalde streektaal Lochem en umgevingUmgeving]], vörmp de Dialektkringe Salland en OostVeluwe sinds 2003 't [[Verbond van Nedersaksische Dialektkringen]]. Dit verbond gèèf vier keer in 't jaor 't tiedschrif ''[[De Moespot]]'' uut, mitdaornaost gedichtengèèf en't körtesoms verhälenok vanandere de leden en berichies aover streektaal. Soms gèèf ze warkstreektaalliteretuur uut in boekvörm, zoas bundels as vervolg op een schriefwedstried, woordenboeken, sprèèkwoordenboeken en zo wieder.
 
==Uutgaonde verwiezing==