Verskil tüsken versys van "Vorden"

78 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
geen bewarkingssamenvatting
K (Vorden is ewiezig naor Vodden)
[[Ofbeelding:Kasteel Vorden.jpg|thumb|250px|Kasteel Vorden]]
'''VordenVodden''' ([[Nederlaands|Nederlands]]: ''Vorden'') is een darp in de gemeente [[Bronckhorst]] in de previnsie [[Gelderland]] in [[Nederland]]. Tot de gemeentelijk herindeling op [[1 jannewaori|1 januari]] [[2005]] was VordenVodden een eigen gemeente.
 
VordenVodden wordt deurgesnedendeur esneden deur de weg [[N319]] van [[Zutfent]] noar [[Reurle]] en deur de [[Boakse Bekke]] dèn plaatselijk ok wal de VordenseVoddense BekkeBeake wordt enuumd. Disse bekke streumt uut in den [[Iessel]]. VordenVodden ligt an de spoorlijn [[Zutfent]]-[[Wenters]] en hef een eigen station.
 
VordenVodden steet ok wal bekend as ut Achtkastelendarp en is doarmet één van de meest "kasteelrieke" plaatsen in [[Nederland]]. Behalve Huus VordenVodden hef het darp nog de volgende kasten binnen zien grenzen: "''Hackfort"'', "''Den Bramel"'', "''Den Kieftskamp"'', "''Den Wildenborg"'', "''De Wierse"'', "''Ut Onstein"'' en "''Ut Medler"''. In VordenVodden is ook de in de joaren 1960 populaire serie "[[Floris"]] emaakt. Disse serie ging oaver een ridder en zien Indiase vriend, die samen völle avonturen beleaft hebt.
 
[[Kattegerie:Achterhooks_artikel]]