Verskil tüsken versys van "PSV (voetbal)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K Wiezigingen deur 192.87.54.66 hersteld tot de versie nao de leste wieziging deur Escarbot
Regel 1:
'''PSV''' (''Philips Sport Vereniging'') is 'nen perfessionele voetbalverienige uut [[Eindhoven]]. 't Is iene van de traditionele topclubs van [[Nederlaand]], die speult in de Eredivisie.
 
== DeelonderwarpGeskiedenisse ==
== Geskiedenisse ==hallo meneer
In opdracht van [[Gerard Philips|Gerard]] en [[Anton Philips]] wör op 31 [[Augustus]] 1913 'nen voetbalverienige op-ericht, waor verschiedene sporten beoefend kunnen worden. De verienige is speciaal op-ericht veur personeel van [[Philips]]. De clubkleuren bint rood en wit. PSV begint as voetbalverienige mit allienig personeel van Philips. In de eerste wedstried wördt of-etrapt deur [[Frits Philips|Frits]], de zeune van Anton Philips. Nao [[1928]] maggen ok mensen van buten 't bedrief sporten. PSV döt al sund [[1914]] mit an die competitie. Nao een antal jaoren speult 't al in de hoogste klasse van 't Nederlaanse voetbal. PSV wör veur 't eerst kampioen in [[1929]]. Daornao wint 't in [[1950]] veur 't eerst de KNVB-beker.
 
halloo
In 't midden van de jaoren '70 is de eerste ''golden tied'' veur de verienige. Mit voetballers as [[Willy van der Kuylen]] en de breurs [[Willy van de Kerkhof|Willy]] en [[René van de Kerkhof]] wint PSV enkele nationale priezen.