Verskil tüsken versys van "Appel (Niekark)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieje pagina: '''Appel''' is een buurtschap in de gemeente Niekark, in de Nederlanse previnsie Gelderland. 't Leit tege de grens van de gemeente [[Barreveld (gemeente)|Barreveld]...
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Appel''' is een buurtschap in de gemeente [[Niekark]], in de Nederlanse previnsie [[Gelderlaand|Gelderland]]. 't Leit tegetegen de grens van de gemeente [[Barreveld (gemeente)|Barreveld]], in 't oosteoosten van [[Zwartebroek]]. 't Bestaot uut een antal boerderiejeboerderiejen umringd deur weilandeweilanden en [[bos]]sesen.
 
SameSamen mit de umgeving, waoronderwaoroender de buurtschap [['t Woud]] en 't gebied [[Prinsenkamp]], had 't in [[2004]] 1.700 inwoeners.
 
Vrogger kwam de trein langs de buurtschap, over 't [[Kiepelientje]] (een plaotselijk spoorlien), marmaor 't deeldeil van disse lien langs Appel werdwier in 1937 buten dienst eneumeeneumen.
 
OekOk is Appel bekend um zien pittoreske boerderiejeboerderiejen, vaak kerakteristiek veur de Veluwe. Ondanks dat de boederieje veer uut mekaar staon, is 't toch een hechte gemeenschap.
 
[[Kattegerie:West-Veluws_artikel]]