Verskil tüsken versys van "De Gliend"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieje pagina: '''De Gliend''' (Nederlans: ''De Glind'') is een klein darp in de gemeente Barreveld in 't midden van Nederland, in de previ...
 
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''De Gliend''' ([[Nederlaands|Nederlans]]: ''De Glind'') is een klein [[darp]] in de gemeente [[Barreveld (gemeente)|Barreveld]] in 't midden van [[Nederlaand|Nederland]], in de previnsie [[Gelderlaand|Gelderland]]. 't Leit tussen Barreveld zelf en [[Leusden]] in en het ongeveer 641 inwoeners ([[2004]]).
 
't Darp staot veural bekend um de [[protestantisme|protestanse]] jeugdinstelling de [[Rudolphstichting]] die hier evestigd is, en staot daorum ok bekend as '''Jeugddorp De Glind'''. Veural daordeur het 't kleine darp veul recreatieve meugelijkhejen veur de jeugd, zoas een [[kienderboerderie]], [[menege]], [[jeugdharbarg]] en een [[zwembad]].
 
Toch is '''De Glinder Booyhoek''' heel wat ouwer as 't jeugddarp. 't [[Karspel]] [[Barreveld]] besting vrogger uut 't darp en de buurtschappen [[Kallenbroek]], [[Esveld]] en '''De Gliend'''. In de leste buurt lag ok 't huus ''De Glinthorst'' - een forse woentoren mit een antal biegebouwen. De heren van disse [[havezate]] han een paor boerderiejen in de umgeving zoas ''Bergstein'', ''Den Brom'' (ok wel ''Kleijn Schaffelaer'' eneumd), ''Groot Birreveld'', ''Klein Birreveld'', ''De Knip'' en ''Burgstede''. In de [[19e eeuw]] was 't antal bewoeners van De Gliend zo estegen dat 't gemeentebestuur in [[1854]] besleut der een openbaore legere school te vestigen.
 
==Uutgaonde verwiezingen==