Verskil tüsken versys van "Drechterlaand"

53 bytes verwijderd ,  14 jaar geleden
'vergissing' = subjectief
Geen bewerkingssamenvatting
('vergissing' = subjectief)
}}
 
'''DrechterlandDrechterlaand''' is een gemeente in de regio West-Freesland in de Nederlaandse proveensie [[Noord-Hollaand]], en ligt doar in den olde [[Gouw (Germaans)|gouw]] [[Westflinge]]. Ok beheurt htet noordeleken dele tot de landstreke De Streek. DrechterlandDrechterlaand grenst in et westen aan de gemeente [[Hoorn]], in et oostnoosten an de gemeente Stede Brook en in et zuudenzuden an et [[Markermeer]]. De gemeente hef een oppervlakte van 80,72 km² (woarvan 20,72 km² woater) .
 
'''Drechterland''' is een gemeente in de regio West-Freesland in de Nederlaandse proveensie [[Noord-Hollaand]], en ligt doar in den olde [[Gouw (Germaans)|gouw]] [[Westflinge]]. Ok beheurt ht noordeleken dele tot de landstreke De Streek. Drechterland grenst in et westen aan de gemeente [[Hoorn]]in et oostn an de gemeente Stede Brook en in et zuuden an et [[Markermeer]]. De gemeente hef een oppervlakte van 80,72 km² (woarvan 20,72 km² woater)
 
==Gemeentelek samengoan==
Den gemeente DrechterlandDrechterlaand van noe is ontstoan deur een samengoan van de veurmaligen gemeenten Drechterlaand en Venhuzen (veurmalige gemeente. De veurmalige gemeente Drechterlaand wasontstund op heur beurt ontstoan in [[1979]] mit de samenvoogink van de gemeenten [[Westwold]], [[Hoogkarspel]] en een dele van de gemeente Blokker. Eerst wierd de gemeente ''Bangert'' eneumd. Dee name was een vergissing; de gemeentenaam sloog op et noaberschap De Bangert dat veur een dele under de gemeente Drechterlaand veult en deels under den gemeente Hoorn. De name wierd in de loop van et joar veraanderd in Drechterlaand, offisjeel wierd dee name aanpast mit et ingoan van et ni-je joar, [[1980]]. De gemeente besloog in dee tied een oppervlakte van 24,07 bunder, woarvan 1,20 km² waoteroppervlaakte was. Op 1 juni 2005 kenden Drechterlaand 10.555 inwonners woarvan de meesten in Hoogkarspel woanden. Viefentwentig joar loater wierd beslottn tot et samenvogen van de gemeente mit de gemeente Venhuzen dee in juni 2005 totaal 7828 inwoaners had. Et doadwarkelek samengoan tussen de beide gemeentes gebeurden op [[1 januari]] [[2006]]. Formeel wierden beide gemeenten opgeheaven en wierd er een ni-je gemeente gevormd mit de name Drechterlaand.
 
Eerst wierd de gemeente ''Bangert'' eneumd. Dee name sloog op et noaberschap De Bangert, dat veur een dele under de gemeente Drechterlaand veult en deels under den gemeente Hoorn. De name wierd in de loop van et joar veraanderd in Drechterlaand - officieel wierd de name aanpast mit et ingoan van et ni-je joar, [[1980]]. De gemeente besloog in dee tied een oppervlakte van 24,07 km², woarvan 1,20 km² waoteroppervlaakte was.
 
Op 1 juni 2005 kenden Drechterlaand 10.555 inwonners, woarvan de meesten in Hoogkarspel woanden. Viefentwentig joar loater wierd beslotten tot et samenvogen van de gemeente mit de gemeente Venhuzen, dee in juni 2005 totaal 7828 inwoaners had. Et doadwarkelek samengoan tussen de beide gemeentes gebeurden op [[1 januari]] [[2006]]. Formeel wierden beide gemeenten opgeheaven en wierd er een ni-je gemeente gevormd mit de name Drechterlaand.
 
[[Ofbeelding:M%C3%B6lle_oosterleek.jpg|thumb|left|200px|Mölle in Oosterleek]]