Verskil tüsken versys van "Hermann Niebaum"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Oetbraaid
Regel 1:
'''Hermann W.H. Niebaum''' is([[Bad hoogleroarEssen]] bie [[DuutseOssenbrügge]], Toalkunde[[Duutslaand]], en[[1945]]) is hoogleroar [[Nedersaksische Toal- en Letterkunde]] (sunt 1984) en [[Duutse Toalkunde]] (sunt 2005) an de [[Rieksuniversiteit Grunnen]] inien [[Grunnen (stad)|Stad]]. Zien expertises binnen dialektologie, varioatielinguïstiek, toalgeschiedenis, lexicologie en lexicogroafie.
 
Niebaum studaaierde [[germoanistiek]] en [[geschiedenis]] ien [[Münster]] en promoveerde doar ien 1973 op de fonologie van een [[Westfaals|Westfeels]] dialekt. Ien 1983 habiliteerde hai aan de universiteit van Ossenbrügge. Hai waarkte mit aan t ''Westfälisches Wörterbuch'' in Münster.
Hai is ain van de soamenstellers van t ''[[Handboek Nedersaksische Taal- en Letterkunde]]'' (2008) en het doarin t heufdstuk 'Het Nederduits' schreven.
 
Hai is ain van de soamenstellers van t ''[[Handboek Nedersaksische Taal- en Letterkunde]]'' (2008) en het doarin tde heufdstukheufdstukken 'Het Oostnederlandse taallandschap tot het begin van de 19de eeuw' en 'Het Nederduits' schreven.
==Welle==
 
[http://www.rug.nl/staff/h.w.h.niebaum/index Stafbladziede van de RUG]
==Schrieverij==
*''Zut synchronischen und historischen Phonologie des Westfälischen'' (1974)
*''Westfälisch'' (1977)
*''Dialektologie'' (1983)
*''Dagboek van Gerard Udinck [1663-1665]'' (1988, mit F. Veldman)
*''Grenzdialekte'' (1990, mit L. Kremer)
*''Mundartatlas der alten Grafschaft Bentheim von A. Rakers'' (1993, mit H. Entjes)
*''Einführung in die Dialektologie des Deutschen'' (2006, mit J. Macha)
 
==Wellen==
*Henk Bloemhoff, Jurjen van der Kooi, Hermann Niebaum en Siemon Reker (red.) (2008), ''Handboek Nedersaksische Taal- en Letterkunde'', Azzen: Van Gorcum
*[http://www.rug.nl/staff/h.w.h.niebaum/index Stafbladziede van de RUG]
 
[[Kattegerie:Grunnegs_artikel|Niebaum, Hermann]]