Verskil tüsken versys van "De Wiek (Drenthe)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoboServien (Oaverleg | bydragen)
K Robot-assisted disambiguation: Previncie
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''De Wiek''' is een [[dörp]] in de [[Nederlaand]]se [[Pervincie|previnciepervincie]] [[Drenthe]], gemiente [[De Wolden]], metmit ongeveer 3.000 inwoners (1 jannewaori 2004).
 
De Wiek is een ontginningsdörp, ontstaon in de [[middelieuwen]] in 't dal van de [[Reest]]. 't Was tot 1 jannewaori [[1998]] 't hoofddörpheufddörp van de veurmaolige gemiente De Wiek, waortoe ok [[Koekange]] en een groot antal gebieden beheurden. Veural nao de [[Tweeide Wereldoorlog]] is 't dörp daorom stark uutgebreiduutbreid metmit neibouw. Bezienswaordig is [[stellingmeule]] [[De Wieker Meule]] oetuut 1829.
 
De Wiek hef een groot antal veurzienings, waorunderwaoronder een bibliotheek, een openbaore basisschooul, een sporthal, sportvelden, een zwembad, een supermarkt, een postagentschap, diverse aandre winkels en bedrieven en een groot antal horecagelegenheden.
 
De omgeving van De Wiek kenmarkt zich deur 't weidelaandschap van 't Reestdal. In 't zuudwesten van 't dörp leit 't [[bos]]rieke Laandgoed Dickninge oet de negentiende ieuw, dat vrie toegaankelijk is. Enkele kilometers in 't oosten van 't dörp, an de Staopelerweg, is 't bezukerscentrum van Stichting 't Drentse Laandschap te vinden.