Verskil tüsken versys van "De Vaort (plaatse)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''De Vaort''' (of ''Dedemsvaort''; [[Nederlaands]]: ''Dedemsvaart'') is een plaatse in de [[gemiente (bestuur)|gemiente]] [[Hardenbarg (gemiente)|Hardenbarg]]. 't Dörp is enuumd naor [[Willem Jan Baron Van Dedem]], die tussen [[Asselt]] en de [[Vechte]] bi'j [[Grambarge]] 't veertig kilometer lange [[Dedemsvaort (kenaol)|kenaal de Dedemsvaort]] leut graven veur 't vervoer van [[turf]].
 
't Dörp 'De Vaort' ontstund as gevolg van de anleg van 't gelieknamige kenaal en de vervening van de umliggende gronden die daordeur meugelijk wördden in de eerste helfte van de negentiende ieuw. De doemaolige gemiente [[Averiest]] wördden vanwege dizze ontginnings in [[1837]] uutebreid mit gedieltes van de gemientes [[Omm (gemiente)|Omm]] en Hardenbarg, waordeur ze 't karakter kreeg van een veenkolonie. In 1848 wördden de administraosie evestigd an De Vaort. De plaatse gruuiden uut töt 't belangriekste dörp van de gemiente AvereestAveriest.
 
In [[2006]] had 't dörp 11.905<ref name="CBS2">CBS Statline, [http://statline.cbs.nl/ "Statline: Kerncijfers wijken en buurten 2003-2005"]. [[1 jannewaori]], [[2006]]</ref> inwoners. D'r bint verskeiden skoelen veur basis- en vortezet onderwies. Bi'j 't dörp lig 't industrieterrein De Rollepaal. De gemiente AvereestAveriest is bij de gemientelijke herindieling van [[2001]] opegaon in de gemiente Hardenbarg.
 
==Kunnigheid==