Verskil tüsken versys van "Hondebloeme"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Ofbeelding:Taraxacum officinale(01).jpg|thumb|250px|Hondebloeme]]
De '''hondebloeme''' ([[Latien]]: ''Taraxacum officinale'') is een soorte uut de compesietenfemilie (''Asteraceae''). In disse femilie bin bloemen stark ereduceerdekrompen en klein en de bloemblaojen staon dronge op mekaar in de bloemkop. Hondebloemen koemen allersbarstensiezelig veulevake veur. In [[april]] kunnen hondebloemen hele weilanen geel kleuren., Marmar dat betekent neet dat bepaolde microsoorten en secties neet zeldzaam kunnen ween. De wortel van de hondebloeme wonnen oek wel in edreugen vorm tegen nier- en galkwaolen gebruuk.
 
De hondebloeme kump van oorsprong veur in [[Afrika]], [[Azië]] en [[Europa]] en is deur de meens over veule aandere plaosen verspreid.
 
==Gebruuk==
Regel 6 ⟶ 8:
 
Deur veredeling is een verbeteren, bladrieke molleslaod verkregen. Molleslaod wonnen op verschillende marken in [[Europa]] as malse veurjaorsgreunte an-ebeujen. In Nederlaand en België is 't neet ruum verkriegbaor. De blaojen wonnen oek wel egeten deur [[kniende|knienen]] en [[cavia|cavia's]].
 
==Micro-soorten==
In Nederlaand bin minsens 250 micro-soorten bekend. Een micro-soorte is een [[klonen|kloon]] of mengelmoes van klonen, dee morfelogisch onderscheidbaor bin van mekaar. Umdat der iezelig veule kruzingen tussen de micro-soorten veurkoemen, wonnen ze deur de ''[[Heukels' flora van Nederlaand]]'' neet meer as amparte micro-soorten ezien en bin de volgende secties en soorten van de hondebloeme samen-edaon:
*sect. ''Taraxacum''
*sect. ''Ruderalia''
*sect. ''Vulgaria''
*''Taraxacum vulgare''
*''Taraxacum palustre''
*''Taraxacum laevigatum''
*''Taraxacum obliquum''
*''Taraxacum celticum''
*''Taraxacum hamatum''
*''Leontodon taraxacum''
 
==Aandere namen==