Verskil tüsken versys van "Barnevelds Woordenboek"

18 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
K
geen bewarkingssamenvatting
(Nieje pagina: 't '''Barnevelds Woordenboek''' is een woordeboek mit ruum 8.000 woorden in 't Barreveldse dialect. In dit woordeboek staot een liest mit woorden mit daorbie de verklaoringen e...)
 
KGeen bewerkingssamenvatting
't '''Barnevelds Woordenboek''' is een [[woordeboek]] mit ruum 8.000 woorden in 't [[Barrevelds]]e dialect. In dit woordeboek staot een liest mit woorden mit daorbie de verklaoringen en zinnen en uutdrukkingen waorin disse woorden gebruukt worren. Deur dit woordeboek is 't de bedoeling dat de lezer een bietje een indruk kriegt van de taol en cultuur van [[Barreveld (daarp)|Barreveld]] van vrogger en noe, um de cultuur van vrogger nog beter te laoten zien zitten der oek foto's van in.
 
Bie 't samenstellen van dit woordeboek is der gebruuk-emaakt van schriftelijke teksten van minsen uut verschillende darpen van de gemeente [[Barreveld (gemeente)|Barreveld]]. 't Woordeboek beschrieft niet alleen 't dialect van de gemeente Barreveld, mar ok van de angrenzende delen van [[Niekark|Niekaark]], [[Sjaarpezeel|Schaarpezeel]], [[Renswou]], [[Meuluntere]]n en [[Luntere]]n, [[Harskamp]], [[Putten]] en [[Uddel]].
10.086

bewarkingen