Verskil tüsken versys van "De Wiek (Drenthe)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''De Wiek''' is een [[dörp]] in de [[Nederlaand]]se [[pervincie]] [[Drenthe]], gemiente [[De Wolden]], mit ongeveer 3.000 inwoners (1 jannewaori 2004).
 
De Wiek is een ontginningsdörp, ontstaon in de [[middelieuwen]] in 't dal van de [[ReestRiest]]. 't Was tot [[1 jannewaori]] [[1998]] 't heufddörp van de veurmaolige gemiente De Wiek, waortoe ok [[Koekange]] en een groot antal gebieden beheurden. Veural nao de [[Tweeide Wereldoorlog]] is 't dörp daorom stark uutbreid mit neibouw. Bezienswaordig is [[stellingmeule]] [[De Wieker Meule]] uut 1829.
 
De Wiek hef een groot antal veurzienings, waoronder een bibliotheek, een openbaore basisschooulbasisschoele, een sporthal, sportvelden, een zwembad, een supermarkt, een postagentschap, diverse aandre winkels en bedrieven en een groot antal horecagelegenheden.
 
De omgeving van De Wiek kenmarkt zich deur 't weidelaandschap van 't ReestdalRiestdal. In 't zuudwesten van 't dörp leit 't [[bos]]rieke Laandgoed Dickninge oet de negentiende ieuw, dat vrie toegaankelijk is. Enkele kilometers in 't oosten van 't dörp, an de Staopelerweg, is 't bezukerscentrum van Stichting 't Drentse Laandschap te vinden.
 
==Externe verwiezing ==