Verskil tüsken versys van "Vosbergenschriefwiese"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Bron
Regel 1:
De '''Vosbergenschriefwiese''' is een [[spelling]]ssysteem uut [[1955]] dee bedoeld was um een eenheidsspelling te vormen veur 't [[Nedersaksisch]] dat espreuken wonnen in [[Nederlaand]], [[Duutslaand]] en derbuten.
 
De Vosbergenschriefwiese is op-esteld deur [[Jan Naarding]] en [[Arnold Rakers]] en hef in 't tiedschrif [['t Swieniegeltje]] estaon. Ondanks de andach en alle pogingen um 't [[Platduuts]] en 't [[Nederlaands Leegsaksisch|Nederlaans-Nedersaksisch]] dichter bie mekaar te brengen is de Vosbergenschriefwiese nooit an-eneumen as algemene [[Leegsaksische orthogroafie|Nedersaksische orthografie]],. volgensVolgens sommigen was dat umdat der zo barstensveule meuilijke tekens in stungen.
 
De Vosbergenschriefwiese mos de greui van 't Nedersaksisch as cultuurtaal een zetjen in de goeie richting geven, mar der bleek op 't les neet genog vraag naor te ween. Naardings dichtbundel ''Dååd en drööm'' verscheen in [[1966]] in de Vosbergenschriefwiese. Hierin stung een fragment van zien onvoltooide Reinaert-vertaling Reiner Robaord.
 
==Veurbeeld==
Hieronder steet een't Grunnings gedichte ''Tweidonker'' deur Nikl. Griep in de Vosbergenschriefwiese en in de Grunningse spelling. ''Uut '' 't Swieniegeltje'', darde jaorgang''
{| {{prettytable}}
| '''Vosbergenschriefwiese'''
Regel 48:
:De regen tikt aintoneg
:En zeurt in ainernood.
 
|}
 
==De spelling==
Hieronder vie-j deeen kopieënuutleg van de Vosbergenschriefwiese deur Jan Naarding. ''Uut '' 't Swieniegeltje'', darde jaorgang''
 
<gallery>
Ofbeelding:Vosb1.jpg