Verskil tüsken versys van "Wikipedia:Praothoek"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Chamavian (Oaverleg | bydragen)
Bovelett (Oaverleg | bydragen)
Niej onderwarp: →‎DialectWiki
Regel 937:
 
Vlouw Stlien?
 
== DialectWiki ==
 
Hallo dialectvrienden,
 
 
het zou leuk zijn als juillie hier een kijkje zouden nemen:
 
http://meta.wikimedia.org/wiki/DialectWiki
 
Verdere uitleg:
 
Hat zal een dialctwoordenboek ontstaan die zowel idiomen also ook hele zinnen zou kunnen bevatten. Ik heb contact gehad met Paul Hemetsberger die zo iets soortgelijks al heeft ontwikkeld. En hij is er ook erin geslaagd een audiomodule er aan toe te voegen: http://www.dict.cc/
 
Het plan is om meer en meer dialecten of regionale talen er aan toe te voegen. Ik heb ca. 20 Europese plus vier Americaanse taalinstituten gecontacteerd.
 
Om te beginnen zou het Nederlands-Duitse taalgebied het best geschikt zijn omdat er al taalrijke dialectwikipedias bestaan.
 
Het belangrijkste onderdeel van een nieuwe DialectWikipedia zou een kaart zijn, b.v. http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiMiniAtlas/de . Deze kaart zou dialectkaarten kunnen bevatten (zo als GoogleMaps) zodat iedereen, die bijdraagt, zijn geboorteplaat of plaats van herkomst ingeeft en die is dan weer gelinkt aan de database.
 
Deze kaart zou al voorgeconfigureerd kunnen worden met behulp van de locale supporters (juillie) of door de taalinstituten zodat men de resultaten van een klein gebied bij elkaar kan voegen.
 
De directeur van het Schoots taalinstituut heeft b.v. erop gewezen dat het Schoots vijf hoofddialecten telt. In het Nederlands taalgebied kan men er naast de drie hoofdgebieden nog veel meer vinden.
 
Ikzelf ben nieuw op Wikipedia en probeer zo vel mogelijk technisch kennis te vergaderen om een prototype in de lucht te krijgen maar heb voor dit doel uiteraard help nodig.
Voor het gaval dat juillie ideen hebben of sterker nog willen meedoen hoor ik het graag.
 
Een weetje om de kaart in te lassen of het inbrengen van een audiomodule en vooral het aanmaken van een geschikte database zou het puntje van de zalm zijn.
 
Met vriendelijke groet
 
==[[Gebruker:Bovelett|Bovelett]] 16:26, 16 jan 2009 (CET)