Heufdmenu losdoon

Wikipedie β

Op disse zied vie'j de spellingsrichtlienen veur de verschillende Nedersaksiese tongvallen. De meeste daorvan hebben gien offisiële spellingsregels, mer der bin overal zwat wel spellingskommissies die n schriefwieze uutebröcht hebben.

Systeemteksten van WikipedieBewarken

De systeemteksten van Wikipedie bin eschreven in t West-Veluws. De schriefwieze die daorveur gebruukt is, heet de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS). Naost de systeemteksten is oek t veurblad in t West-Veluws (in de Nysassiske Skryvwyse (NSS)). Der is eprobeerd um bie de vertaling van de systeemteksten zo goed as t kan rekige te houwen mit de aandere tongvallen van t Nedersaksies, zo bin de beschrievingen veur de tabblaojen bieveurbeeld grotendeels in t Twents.

A'j wat te klagen hebben of a'j wat vragen willen, kom dan effen langes bie de praothoek.

SchriefwiezeBewarken

De Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS) of de Nysassiske Skryvwyse (NSS) bin onze veurkeursschriefwiezen. De ANS en NSS wörden onder aandere gebruukt in de systeemteksten, veur t schrieven van Nedersaksiese artikels en teksten, veur t beneumen van onze kategorieën, in mallen, en gao zo mer deur.

In de tabel hieronder vie'j n overzicht van aandere toe-estaone schriefwiezes.

Aandere schriefwiezes

Zie oekBewarken