Borklo (Nederlands: Borculo) is ne stad in de gemeente Berkelland in de previnsie Gelderland in Nederland. Dwars deur de stad streumt t riviertjen de Berkel, woar de gemeente noar enuumd is.

Borklo
Stad in Nederlaand
Vlagge van Borklo Wapen van Borklo
(Vlagge van Borklo) (Wapen van Borklo)
Borklo (Gelderlaand)
Borklo (Gelderlaand)
Borklo
Borklo
Borklo
Bestuur
Provinsie NL-GE Gelderlaand
Gemeente Berkelland
Geografie en bevolking
Inwonners
10420 (2007)
Koordinaten 52° 7′ N, 6° 31′ O

Koördinaoten: 52° 7′ N, 6° 31′ O

Aoverig

Tot 1 januari 2005 was Borklo een zelfstandige gemeente. Op 1 januari van dat joar ging Borklo met de vroggere gemeentes Eibergen, Nee en Reurle samen in de ni-je gemeente Berkelland. Noast Borklo heurden ok Geesteren, Gelster, Haarlo en Leo-Stichting bi-j de vroggere gemeente Borklo.

Borklo besteet al sinds de 12e eeuw. Het heuren toen toe an de Heren van Borklo. De nederzetting bi-j t kasteel Borklo kreeg in 1375 stadsrechten. Disse rechten bunt allene bekend van een document uut 1590, umdat t originele document bi-j de grote stadsbrand op 5 september van dat joar verloren was egoan. In 1777 kocht Prins Willem V stad en heerlekheid Borklo. Vandoar, dat Koningin Beatrix nog eengaals de titel van "Vrouwe van Borculo" hef. In 1795 onstond tegeliek met de gemeente Geesteren de gemeente Borklo. In 1817 bunt de twee gemeentes samen-evoegd tot de gemeente Borklo. Op 10 augustus 1925 wodden Borklo etroffen deur een tornado, dèn een groot deel van de stad verwoest hef. In Borklo is nog altied een museum ter noagedachtenis an dissen ramp.

Kristalmuseum, Borklo

Bekende leu oet Borklo bewark