Drouwenerveen is n dörp in de gemainte Börger-Odoorn in t Drìnt. Drouwenerveen telde (volgens informoatsie van de gemainte Börger-Odoorn) op 1 jannewoari 2006 261 inwoner (woarvan 140 mannen en 121 vraauwen).

Kèrkgebaauw in Drouwenerveen

Tegenswoordeg (2006) bewark

De school en t kèrkje hebben nou n woonbestemming. t Was ain van de klainste scholen van Nederlaand: n school oet 1886 dij deur de dörpsbewoner zölf onderholden wuir is deur de gemaintelke bezunegingen in 2005 opholden tou bestoan.

Der is allenneg nog een darenvouerhaandel as winkelbedrief. Der binnen wel veul zölfstaandegen in t dörp. Dizze beroepen lopen uut ain van laandbouwer tot websteeontwaarper, van rietdekker tot toenman, van hondenfokker tot perjektbeheer, van fabrieksdirekteur tot predikaant en van braandweerman tot schoolmeester.

Streektoal bewark

Drouwenerveen het bewoner van alderhaande soort en ôfkomst; t oorspronkelke dialekt is t veenkelonioals, dat is n Grunnegs dialekt dat der proat wordt in de Grunnegs-Drìntse veenkelonien. Deurdat der aal meer mìnzen vervoaren gingen, wordt der ook wat Drìnts proat.