Hemrik (Fries: De Himrik) is een dörpien in de gemiente Opsterlaand van de Nederlaanse perveensie Frieslaand. Et het een peer honderd inwoners.

In et centrum van Hemrik staot een 12e ieuws karkien, omgeven deu een begreefplak mit grafkelder van een rieke femilie. Hier staot ok ien van de klokkestoelen in Frieslaand.

D'r hebben altied twie basisschoelen west (eupenbaor en kristelik), mar de kristelike schoele sleut in 2007 de deuren. Et dörp het een dörpshuus mit sportvelden en een Fries Peerdecentrum. D'r bin gien supermarkten mar wel een winkel waor klompen en vissersspul verkocht wodt. Now zit d'r nog een inkelde horecagelegenhied. Hemrik leit langes de Opsterlaanse Kompejonsvaort, ok wel Turfroute nuumd. Et dörp het ok een eigen iesbaene en een eupenlochtzwembad. Et inwonertal leit zo rond de 740. De omkrieten bestaot veural uut weilanen mit boswallen (keliezenlaandschop) veerder bin d'r verschillende bossen waoj' kuieren kunnen. Een heidelaandschop en een vallei rond de revier "De Boorn" of "Oolddiep" maeken de variaosie kompleet.