Hoes Verwolde is een laandgoed in 't gelieknamige dörp Laren, gemeente Lochem, in d' Achterhoek.

Hoes Verwolde

Al in de 12e eeuw stönd hier een kasteel dat in 't bezit was van iene femilie Van Keppel. 't Slot wördden in 1505 veroverd deur Hertog Karel van Gelre, die 't grondig leut verstarken tut een burcht mit grachten en wallen. Ondanks dat veroverde Bisschop Frederik van Baden 't slot in 1510 en leut 't ofbreken. 't Huus is later in ienvoldige vörm op-ebouwd en kwam in 1658 in 't bezit van Ripperda. Heer Allard Philip van der Borch koch 't in 1738 en leut 't verbouwen. Ok in de volgende eeuwen vönden der diverse verbouwings plase.

In 1927 en 1927 wördden 't gebouw grondig restereerd tut de hudige vörm. Um ingebruikneming deur de bezetter te vermieden leut Baronesse van der Borch tiedens de de Tweede Wereldoorlog 't Haags Sanatorium zich in 't gebouw vestigen.

In 1977 verwörf Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen 't Huus en laandgoed Verwolde. Noa resterasies van o.a. 't kostbare behangsel in de Chinese kamer bevindt zich 't Huus Verwolde in april 2012 weer in volle glorie.

Op bepoalde tieden is 't huus lös veur bezukers.

Et laandgoed is ok veur wandelaars lös esteld. Deur middel van gekleurde poalties bint verschillende routes uut ezet. Anbevelenswoardig is 't Dikkeboompad dat voert langs een eeuwenolde ekenboom.

Galerieje

bewark

Uutgoande verwiezingen

bewark
  Dit artikel is eskreaven in et sallandsk.