Ingeborg Nienhuis

schriefster in 't Grunnings en Nederlaands, en streektaalfunctionaris

Ingeborg Nienhuis (Zoltkamp, 1981) is een schriefster in 't Grunnings en Nederlaands, en streektaalfunctionaris bij 't Bureau Groninger Taal en Cultuur.

StudieBewarken

Nienhuis studeerde Nederlaands en journalistiek an de Rieksuniversiteit Grunning en behaalde een master in de pedagogiek.

StreektaalfunctionarisBewarken

Op 1 april 2016 wördden Nienhuis in de plekke van Eline Brontsema streektaalfunctionaris bij 't Bureau Groninger Taal en Cultuur van de Rieksuniversiteit Grunning. Dizze functie is der veur 't onderzuken, vasteleggen en anjagen van de Grunninger taal.

Sinds september 2020 verzörgt Nienhuis De Grunneger Podcast, die as mit op Spotify beschikber is.

SchrieverijeBewarken

Bij uutgeverije Het Drentse Boek verscheen in 2016 de dubbeluutgave 10: Gronings telwoordenboek / 10: Drents telwoordenboek, waorvan Nienhuis 't Grunningse part schreef en Abel Darwinkel 't Drèentse.

In 2017 kwaamp De Groningin: De wereld door de ogen van een Groninger Paard uut bij Uitgeverij Ingetekstueel. In vieftien aoventuren beschrif 't peerd Prelude hoe ze ankik tegen 't mèenselijk haandeln en hoe vrömd zij det vake viendt.

In 2020 verscheen van Nienhuis de Grunningstalige novelle Schoem of De Voarende Zoltkamper, uutegeven deur Stichting Grunneger Bouk. De novelle, die hiel best verkocht, giet aover roege, potige en levenslustige jongelu in een esleuten gemienschop, en hoe of zij ummegaot mit veraanderingen.

In 2021 verscheen Nienhuis heur Nederlaandse debuutroman Randfiguren.

WiederBewarken

Nienhuis woont in Vaaierhoezen op 't Hoogelaand. Ze warkt ok as onderwiezeres Nederlaands en tekstschriefster, en döt endredactiewark veur uutgevers.

BronnenBewarken

  Dit artikel is eschreven in 't Zuudwest-Drèents.