Verskil tüsken versys van "De Gliend"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
VolkovBot (Oaverleg | bydragen)
K bot derbie: fr:De Glind
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''De Gliend''' ([[Nederlaands|Nederlans]]: ''De Glind'') is een klein [[darpadarp]] in de gemeente [[Barreveld (gemeente)|Barreveld]] in 't midden van [[Nederlaand|Nederland]], in de previnsie [[Gelderlaand|Gelderland]]. 't Leit tussen Barreveld zelf en [[Leusden]] in en het ongeveer 641 inwoenersinwoners ([[2004]]).
 
't DarpDaarp staot veural bekend um de [[protestantisme|protestanse]] jeugdinstelling de [[Rudolphstichting]] die hier evestigd iszit, en staot daorum ok bekend as 'Jeugddorp De Glind'. Veural daordeur het 't kleine darpdaarp veul recreatieve meugelijkhejen veur de jeugd, zoas een [[kienderboerderie]], [[menege]], [[jeugdharbarg]] en een [[zwembad]].
 
Toch is 'De Glinder Booyhoek' heel wat ouwer as 't jeugddarpjeugddaarp. 't [[Karspel]] [[Barreveld]] besting vrogger uut 't darpdaarp en de buurtschappen [[KallenbroekKallebroek]], [[Esveld]] en De Gliend. In de leste buurt laglei ok 't huus De Glinthorst - een forse woentorenwoontoren mit een antal biegebouwen. De heren van disse [[havezate]] han een paor boerderiejen in de umgeving zoas Bergstein, Den Brom (ok wel Kleijn Schaffelaer eneumd), Groot Birreveld, Klein Birreveld, De Knip en Burgstede. In de [[19e eeuw]] was 't antal bewoenersbewoners van De Gliend zo estegen dat 't gemeentebestuur in [[1854]] besleut der een openbaore legere school te vestigenbouwen.
 
==Uutgaonde verwiezingen==