Verskil tüsken versys van "Aalten"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
koordinoat
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 25:
Noast et darp Aalten besteet de gemeente uut: [[Barle]], de stad [[Breevoort]], [[Dale]], [[Dinsper]], [[Den Hoart]], [[De Heurne]], [[Iezerlo]], [['t Klooster]] en [[Lintel]].
 
Breevoort was de enige plaatse met stadsrechten in de gemeente. De bekendste veurmalige inwonster van Breevoort was [[Hendrickje Stoffels]], de echtgenote van [[Rembrandt van Rijn|Rembrandt]]. Breevoort steet teggenweurdig better bekend as [[boekenstad]], vanweage de völle winkels met beuke in het harte van de stad. Ook de joarlekse gondelvaart[[gondelvoart]] op de [[stadsgrachte]] trekt völle bezuuk.
 
== Gemeenteleke herindeling ==
Bi-j de gemeenteleke herindeling van [[1 januari]] [[2005]] wodden de veurmaligevroggere gemeente [[Dinsper]] bi-j de gemeente Aalten evoogd. Op 11 [[februari]] wodden der estemd oaver nen ni-jen name veur de gemeente Aalten, de namen woaruut ekozzen kon wödden waarn: ''Aalten'', ''Aalten-Dinsper'', ''Grensland'', ''[[Heerlekheid]] Breevoort'' en ''Heurneland'' doaruut blek dat nen ovvertuugende meerderheid veur et beholden van de name Aalten was. Aalten-Dinsper kreg 3.729 stemmen, Op Grensland wodden 707 keer estemd, op Heerlekheid Breevoort 477 keer en op Heurneland 101 keer.
 
== Bekende leu in Aalten ==