Verskil tüsken versys van "Vosbergenschriefwiese"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''Vosbergenschriefwiese''' is een [[schriefwieze]] uut [[1955]] dee bedoeld was um een eenheidsspelling te vormen veur 't [[Nedersaksisch]] dat espreuken wönnen in [[Nederlaand]], [[Duutslaand]] en derbuten.
 
De Vosbergenschriefwiese is op-esteld deur [[Jan Naarding]] en [[Arnold Rakers]] en hef in 't tiedschrif [['t Swieniegeltje]] estaon. Ondanks de andach en alle pogingen um 't [[Platduuts]] en 't [[Nederlaands Leegsaksisch|Nederlaans-Nedersaksisch]] dichter bie mekaar te brengen is de Vosbergenschriefwiese nooit an-eneumen as algemene [[Leegsaksische orthogroafie|Nedersaksische orthografie]]. Volgens sommigen was dat umdat der meuilijke tekens in stungen, zoas de [[korona|corona]] op de a en u, en de [[umlaut]].
 
De Vosbergenschriefwiese mos de greui van 't Nedersaksisch as cultuurtaal een zetjen in de goeie richting geven, mer daor bleek op 't les neet genog vraag naor te ween. Naardings dichtbundel ''Dååd en drööm'' (Daod en dreum) verscheen in [[1966]] in de Vosbergenschriefwiese. Hierin stung een stukjen van zien onvoltooide Reinaert-vertaling Reiner Robaord.