Verskil tüsken versys van "Voegelkouwe"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoboServien (Oaverleg | bydragen)
K nieje naamruumte
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Een '''voegelkouwe''' (of een ''voegelkooi'') is een [[kouwe]] waor [[voegels]] in verblieven wanneeras disseze as huusdieren ehouwen wonnen. De kouwe veurkump 'tdat voegels vortvliegen. De tralies van deeen voegelsvoegelkouwe kunnen emaak wonnen van metaal of [[holt|hout]].
 
't Beste is een rechhoekige kouwe umdat een voegel in een ronde kouwe oriëntasie-preblemenoriëntasiepreblemen krieg. In een voegelkouwe bevienenbin zich deurgaonsmeestentieds stokken[[stokke]]n waor de voegel op kankunnen zitten, plus een bakjen veur 't eten en een bakjen veur 't drinken. Op de bojem leegeen laoge [zaand]], beukensnippers[[beuk]]ensnippers of corbo um de uutwarpsels makkelijk te kunnen verwiederen. An de butenkaante ku-j (bie een open [[deure|deurtjen]]) een bad bevestigen zodat de voegels zich kunnen wassen.
De tralies van een voegelkouwe kunnen emaak wonnen van metaol of [[holt|hout]].
 
't Is noodzaokelijknoodzakelijk veur de meeste voegels um een bakjen mit grit en voegelmineraolenvoegelmineralen te plaotsenplaosen.
't Beste is een rechhoekige kouwe umdat een voegel in een ronde kouwe oriëntasie-preblemen krieg. In een voegelkouwe bevienen zich deurgaons stokken waor de voegel op kan zitten, plus een bakjen veur 't eten en een bakjen veur 't drinken. Op de bojem leeg zaand, beukensnippers of corbo um de uutwarpsels makkelijk te kunnen verwiederen.
An de butenkaante ku-j (bie een open deurtjen) een bad bevestigen zodat de voegel zich kan wassen.
 
Veur een parkietperkiet is 't van belangbelangriek dat de tralies horizontaolhorizontaal eplaotseplaos wonnen zodat e kan klimmen. De tralieofstand mag bie kleine voegeltjesvoegels neet te groot wezen in verbandverbaand mit 't ontsnappen of dat ze vaste komenkoemen te zitten.
't Is noodzaokelijk veur de meeste voegels um een bakjen mit grit en voegelmineraolen te plaotsen.
 
Veur een parkiet is 't van belang dat de tralies horizontaol eplaots wonnen zodat e kan klimmen. De tralieofstand mag bie kleine voegeltjes neet te groot wezen in verband mit ontsnappen of dat ze vaste komen te zitten.
 
[[Kattegerie:West-Veluws_artikel]]