Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Romaine (Oaverleg | bydragen)
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 21:
Op [[vorke (bestek)]] verwijderde je [[:de:Essbesteck#Gabel]], terwijl [[:d:Q81881]] nu juist [[:de:Gabel (Werkzeug)]] geeft. Dat noemen wij weer een [[grepe]], waarvoor [[:d:Q107293]] dan weer [[:de:Mistgabel]] en [[:nn:høygaffel]] geeft. Bij veel andere onderwerpen lijken je wijzigingen (in ieder geval op het eerste gezicht) OK, maar soms veeg je een probleem alleen maar onder het vloerkleed. --[[Spesiaal:Biedragen/80.114.178.7|80.114.178.7]] 09:02, 12 des 2013 (CET)
:Hallo, Ik heb doorgaans gekeken of een onderwerp overeenkomt met nl-wiki, soms ook met die in andere talen. het is mijn inziens ondoenlijk om alle interwiki's adequaat te controleren. Voor andere talen heb ik lokale interwiki's vaak weggehaald, omdat als iemand ooit de interwiki's wijzigt, terwijl ze nog steeds lokaal staan, dit lokaal nog steeds problemen geeft. Met andere woorden: als lokaal interwiki's blijven staan kunnen interwikiconflicten alleen maar slechter worden opgelost. Groetjes - [[Gebruker:Romaine|Romaine]] ([[Overleg gebruker:Romaine#top|overleg]]) 16:30, 12 des 2013 (CET)
::Erik, dit zijn twee problemen:
:# [[:de:Gabel (Werkzeug)]] in [[:d:Q81881]] is gewoon fout, en heb ik nu weggehaald
:# Een structureel probleem met wikidata is naar mijn mening dat de kardinaliteit tussen wikidata en wikipedia als 1:1 wordt verondersteld, terwijl dit in de praktijk vaak niet zo is. Dat kan best 1:n zijn of zelfs n:m, dus meerdere wikidata-items behandelen op 1 wikipedia artikel etc. Dit wordt echter wel afgedwongen op wikidata, zelfs met redirects op wikipedia werkt dat niet. Ook worden section-links op wikipedia in wikidata (nog) niet ondersteund. Dat levert bijvoorbeeld ook problemen op met steden die ook een gemeente zijn: sommige wiki's behandelen dat in 1 artikel, andere in gescheiden artikelen. En daardoor worden de interwiki's nodeloos uit elkaar getrokken (dat was natuurlijk met het oude systeem ook zo, maar daar kon je nog wel linken naar secties). Anderzijds zou je dan als je 1:n links toestaat, ook meerdere interwikis naar dezelfde taal kunnen krijgen op andere wiki's, maar dat zou de echte situatie wel beter weergeven. Dus tot daar een betere oplossing op wikidata voor is, kunnen we of lokale sectionlinks laten staan, of helemaal niet linken naar n specifieke taal. Ik ben er nog niet uit voor mezelf wat de betere oplossing is, voor beiden is wat te zeggen. Dus meningen van anderen worden zeker op prijs gesteld. Als de interwiki's echt niet kloppen, is het inderdaad wel beter om de lokale links weg te halen. [[Gebruker:Droadnaegel|Droadnaegel]] ([[Overleg gebruker:Droadnaegel|overleg]]) 22:35, 12 des 2013 (CET) (voor deze keer in het Nederlands, ik weet niet of Romaine NDS verstaat, en dit is tenslotte zijn overlegpagina).