Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Romaine (Oaverleg | bydragen)
→‎Vorke: @Romaine
Regel 32:
* Ik heb gemerkt dat bij het afwerken van interwikiconflicten er een groot deel veroorzaakt werden door redirects/sectionlinks, en dat het in stand houden daarvan het probleem ook in stand blijft houden.
* Het probleem van een lokale link naar een sectie, kan in de nu/toekomst een artikel dat op Wikidata is toegevoegd blokkeren. Tevens is het onderhoud van die links erg lastig: kopjes kunnen heel eenvoudig gewijzigd worden zonder dat dat op een andere wiki wordt aangepast. Tevens wordt een dergelijke interwikilink gezien als een interwikiconflict. Verder is de sectie in andere talen bedoeld voor datzelfde artikel in een andere taal.
*: Het probleem is volgens mij niet dat er naar redirects wordt gelinkt (het probleem van linken naar secties is grotendeels ontstaan doordat bots redirects naar secties geresolved hebben). [[Keu]] zou best wel interwiki's naar [[nl:Big (dier)]] en [[:en:Piglet (animal)]] kunnen hebben, tenminste ik zie het probleem niet zo. Nou ja, ik ben al wel veel voorbeelden tegengekomen waar een wiki de namen voor de namespaces heeft veranderd en dan is het beter om de canonieke naam te gebruiken (maar dat zou weer met een bot kunnen). --[[Spesiaal:Biedragen/80.114.178.7|80.114.178.7]] 17:01, 14 des 2013 (CET)
* Ik zie niet alles, ik het dus niet altijd dat er hier een bericht wordt geplaatst of ik vergeet het ongewild, kan gebeuren.
*: Dat maakt ook niet veel uit, maar als je niets terugzegt, moet ik maar raden waarom je niets zegt. --[[Spesiaal:Biedragen/80.114.178.7|80.114.178.7]] 17:01, 14 des 2013 (CET)
* Ik heb op mijn kladblok een lijst gezet met de artikelen die op 24 november 2013 lokaal interwiki's hadden, zie: https://nds-nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruker:Romaine/Kladblok&oldid=272322 . Dan kun je in alle gemak dit afwerken onafhankelijk van het aantal bewerkingen. Hoewel ik probeer om een quickscan te doen voor een besluit ten aanzien van lokale interwiki's, is het prettig als iemand ze uitgebreider bekijkt. Er kunnen immers ook met andere talen interwikiconflicten voorkomen.
*: Die lijst helpt zeker, alvast bedankt. Nadat je lokale interwiki's hebt verwijderd, is het echter niet meer "op mijn gemak". Ik zou dan voor ieder artikel jouw wijziging moeten terugzoeken in de geschiedenis en die ene bewerking reverten, als ik jouw keuze niet terecht vind (en dat is nog lastiger als er tussendoor opnieuw bewerkt is).
*: Ik zou zelf liever zien dat het probleem in kleine stapjes wordt opgelost
*:# Het verwijderen van lokale interwikilinks naar talen die niemand van ons ook maar een beetje kan verstaan (dat kan vast wel met een bot). Misschien vegen we daarmee ook wel problemen onder het vloerkleed, maar wij zouden die problemen toch niet kunnen oplossen. Met een beetje mazzel staan daarna alle resterende interwikilinks op dezelfde wikidata-pagina en komt een interwiki-bot de rest doen.
*:# Bij de resterende pagina's een interwikilink uitkiezen en ons artikel op wikidata toevoegen. Ik heb zelf een voorkeur voor de interwiki naar nds, maar nl is ook geen slechte keuze. Daarna komt een bot alle interwikilinks die al op die pagina op wikidata staan weghalen.
*:# En pas dan komt het handwerk. Zijn de resterende interwikilinks misschien niet een betere keuze (en is dat is dan ook een betere keuze voor nds of nl)? Of weten wij een betere keuze voor die andere taal/talen?
*:Het is misschien wat meer werk, maar we zullen minder vaak het kind met het badwater weggooien. Ook is het overzichtelijker voor zowel degene die de beslissing neemt, als voor degenen die de beslissing nakijken. --[[Spesiaal:Biedragen/80.114.178.7|80.114.178.7]] 17:01, 14 des 2013 (CET)
* Verder kan ik van harte aanbevelen - als de interwikiconflicten opgeruimd en gecontroleerd zijn - ook eens langs deze lijst van artikelen zonder koppeling aan equivalenten te gaan: [[Spesiaal:OngekoppeldePaginas]]. Koppeling op Wikidata maakt op anderstalige Wikipedia's nds-nl wiki toegankelijker en eenvoudiger vindbaar. [[Gebruker:Romaine|Romaine]] ([[Overleg gebruker:Romaine#top|overleg]]) 04:02, 14 des 2013 (CET)
*: Die heb ik onder het kopje [[Spesiaal:Gien interwiki]] gezet. --[[Spesiaal:Biedragen/80.114.178.7|80.114.178.7]] 17:01, 14 des 2013 (CET)