Verskil tüsken versys van "Bennie Jolink"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieje pagina: Ben, een prachtige boer. Die bekend staat om het keihard høken. Hij speelt in de band NORMAAL, waar hij de hoofdrol in speelt. Alle boeren hebben gezag voor hem. Omdat hij oerend hard...
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Image:Bennie Jolink parkpop 25juni2006.jpg|250px|thumb|Bennie Jolink bi'j Parkpop 2006]]
Ben, een prachtige boer. Die bekend staat om het keihard høken. Hij speelt in de band NORMAAL, waar hij de hoofdrol in speelt. Alle boeren hebben gezag voor hem. Omdat hij oerend hard høkt.
'''Bernard Jolink''' ([[Hummel en Keppel|Hummel]], [[6 september]] [[1946]]) is de zanger van d'n [[Achterhook]]se popgroep [[Normaal]] en is Nederlands oldste streektaol-rockband. Bernard Jolink steet better bekend as ''Bennie Jolink''.
 
Op [[15 meert]] [[2006]] kreeg Jolink de Edison Oeuvrepries uut-ereikt. Hi'j kreeg de pries veur zien bi'jdrage an de Nederlandse popmeziek mit zien band Normaal. Now hökt{{Info|höken (samenwonen)}} e mit zien vrouw Ellie op een [[boerderieje|boerderi'je]] in 't [[Achterhook]]se [[Hummel]], en hef een studio dee tussen [[Hoksebarge]] en [[Rekken]] ligt.
De beunhazen zijn de grootste fan van hem. Dit laten ze duidelijk blijken. Met hun website. www.beunhazendekwakel.nl hier zijn ze altijd oerend hard aan het høken.
 
In november [[2006]] brach e een bezeuk an de Nederlandse soldaoten in [[Afghanistan]], waornao hi'j veur 't eerst sinds zeer lange tied, een kort militair kapsel had.
 
[[Kattegerie:Achterhooks_artikel]]
[[Kattegerie:Nederlaands zanger]]
 
[[nl:Bennie Jolink]]