Verskil tüsken versys van "Keflavík"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Bitbotje (Oaverleg | bydragen)
K →‎Uutgaonde verwiezing: schriefwieze voluut, replaced: |ANS → |Algemene Nedersaksiese Schriefwieze using AWB
K Verwysing nå döärverwyssyde repareerd (EngelaandEngelaand (olde könninkriek)), met behulp van pop-ups
 
Regel 4:
De stad Keflavík lig in de gemeente [[Reykjanesbær]], n gemeente die op [[11 juni]] [[1994]] deur t samenvoegen van Keflavíkurkaupstaðar, Njarðvíkurkaupstaðar en Hafnahrepps ontstaon is en had in [[2009]] zo'n 14.172 inwoeners.
 
An t begin van de [[16e eeuw]] ontstung der op de plekke van waor Keflavík noen lig n [[Engelaand (olde könninkriek)|Engelse]] haandelspost die deur de goeie ligging an de noordzeekust n belangrieke [[viskerij|vissersplekke]] wördden.
 
In de [[Tweede Wereldoorlog]] bouwden t [[Verienigde Staoten van Amerika|Amerikaanse]] [[leger]] der n [[vliegveld]] dat uutgreuiden tot wat noen de [[lochthaven Keflavík]] is, de internasionale lochthaven van Ieslaand. n Militaere [[NAVO]]-baosis deelden fasiliteiten mit de lochthaven. In de Tweede Wereldoorlog en de [[Kouwe Oorlog]] speulden de miltaere baosis in Keflavík n belangrieke rolle bie t in de smiezen houwen van scheepsveertverkeer en [[onderzeeboot]]verkeer van de [[Noorse Zee]] en [[Greunlaandzee]] naor de [[Atlantiese Oseaan]]. Sinds de ondergang van de [[Sovjet-Unie]] is t strategiese belang van de baosis stark aofeneumen. Op [[1 oktober]] [[2006]] bin de Amerikanen uut Ieslaand vertrökken en is oek t militaere deel van t vliegveld esleuten.