Verskil tüsken versys van "Wikipedia:Chat"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Voor wie interesse heeft is er de de mogelijkheid om te [[chatten (communicatie)|chatten]] met andere NederlandstaligeNedersaksischtalige [[Wikipedia:Wikipedianen|Wikipedianen]] op het kanaal '''[irc://irc.libera.chat/wikipedia-nds-nl wikipedia-nds-nl]''' op het [[Internet Relay Chat|IRC-netwerk]] Libera Chat. Officieel overleg behoort hier niet plaats te vinden, maar het overleg behoort wel gerelateerd te zijn aan Wikipedia (of gewoon voor een gezellig praatje). Het kan dus een goed hulpmiddel zijn om snel informeel overleg te plegen met andere NederlandstaligeNedersaksischtalige Wikipedianen.
 
Het NederlandstaligeNedersaksischtalige Wikipedia kanaal valt, net als alle andere kanalen van Wikimedia, onder de gedragsregels van de Wikimedia Foundation die te vinden zijn op Meta. In het kort beschrijven deze, dat IRC geen Wikimedia-project is, maar er wel bepaalde gedragsregels gelden. Een channel-op kan beslissen tot een ban, als je je misdraagt en niet reageert op waarschuwingen.
 
Voor een [[:m:IRC/FAQ|algemene FAQ]] kunt je ook terecht op Meta.
Regel 70:
*'''irc://irc.libera.chat/pywikipediabot''' - De Python bots '''[https://kiwiirc.com/nextclient/irc.libera.chat/pywikipediabot (webchat)]'''
 
De kanalen voor Wikipedia in andere talen zijn #wikipedia-xx, waarbij xx staat voor de taalcode van die Wikipedia. ''(bv. #wikipedia-nds-nl voor het NederlandstaligeNedersaksischtalige Wikipediakanaal)'' [https://kiwiirc.com/nextclient/irc.libera.chat/ (web based, typ #wikipedia-nds-nl bij kanaal)]
 
Zie voor een overzicht van kanalen [[m:IRC/Channels|IRC/Channels]] op meta.
 
===== Recente wijzigingen live volgen =====
De [[Speciaal:RecenteWijzigingen|Recente wijzigingen]] zijn ook ''live'' te volgen via irc.wikimedia.org. '''<span style="color:red;"><em>Let op:</em> Dit is niet dezelfde server als die waar de chatkanalen op zitten.</span>''' Naast de wijzigingen van de NederlandstaligeNedersaksischtalige Wikipedia zijn de wijzigingen van alle andere Wikimedia-projecten via deze server te bekijken, door het deel van de url zonder ".org" als kanaalnaam te gebruiken. Een speciale IRC-client voor het controleren van wijzigingen die ook van deze server gebruik maakt is [[Wikipedia:Vandalfighter|Vandal Fighter]].
*'''irc://irc.wikimedia.org/nl.wikipedia''' - Nederlandstalige Wikipedia
*'''irc://irc.wikimedia.org/en.wikipedia''' - Engelstalige Wikipedia
Regel 81:
*'''irc://irc.libera.chat/wikipedia-scn''' - Siciliaanse Wikipedia
*'''irc://irc.wikimedia.org/commons.wikimedia''' - Wikimedia Commons
 
Zie ook [[Wikipedia:Vandalismebestrijdingscentrum]] voor een kanaal met verdachte wijzigingen op de Nederlandstalige Wikipedia.
 
== Is #wikipedia-nds-nl een officieel Wikipedia kanaal? ==