Verskil tüsken versys van "Waarvum"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
+ sp, kat, interwiki
Regel 1:
'''Waarvum''' ([[Nederlaands]]: [[''Warffum]]''), is eenn ploats in 't noorden van de provincieprovìnzie [[GrunnGrunnen]]', eenn gebied dat ook bekend is alsas [['t HoogelaandHogelaand]]. Net alsas veul ploatsen ien hett Noordennoorden van de provincie'sprovìnzies Grunn'Grunnen en [[Frieslaand|Fraislaand]], is hett dörp bouwtbaauwt op eenn [[Taarptaarp]]. Hett isIs de op twij noa grootste ploats van de gemainte [[Eemsmond]], mit zo ongeveer 24002.400 ienwoners. Tot [[1990]] was hett eenn op zich zulfzichzölf stoande gemainte, metmit onder zich ook [[Brei]] (Nederlaands:en de [[Breedewaddenailaanden]]) en de waddeneiland'n [[Röttemerploat]] en [[Röttemeroog]]. (Nederlaands:Bekende dingen van Waarvum bin [[RottumerplaatOp Roakeldais]] (n internatsionoal dansfestival), en [[RottumeroogOpenluchtmuseum]]) <i>'t Hoogeland</i>.
Even ten noorden van Waarvum ligt de hoaven van [[Noordpolderziel]]. Aan de zuudkaant van Waarvum ligt hett stationstatsion, aan de spoorlien [[Stad]]-[[Roodschoul]].
Bekende ding'n van Waarvum bin [[Op Roakeldais]] (een internationoal dansfestival), en [[Openluchtmuseum]] 't Hoogeland.
 
Eem ten noorden van Waarvum bevindt zich de hoaven van [[Noordpolderziel]].
==Geboren ien Waarvum==
Aan de zuudkaant van Waarvum ligt het station, aan de spoorlien [[Stad]]-[[Roodschoul]].
*[[Ede Staal]], bekende Grunneger zanger
 
[[Kattegerie:Grunnegs_artikel]]
[[Kattegerie:Ploats in Grunnen]]
 
[[en:Warffum]]
[[nl:Warffum]]
[[vo:Warffum]]