Binnenstad (Eanske)

De binnenstad, ok wa stad öf city nömd, is nen buurt in Eanske in t Stadsdeal Sentrum in Eanske, in de Neerlaandse preveensie Oaweriessel. De wieke wör in an alle kaanten begreansd deur de Sentrumringe. De buurt is lean in de wieke Binnenseengelgebeed.

Binnenstad in Eanske

Beschrijving bewark

In de binnenstad kö'j t weenkelheart en t henstapgebeed van de stad veenden. De measte weenkels stoat roond ömme t Van Heekplein en de measte terraskens kö'j an de Olden Markt veenden. In t neurden van de binnenstad bint de völle kultureale instelligen, woarönner t Nationaal Muziekkwartier en t Muziekcentrum Enschede. t Stadhoes en t Stadskantoor vörmt t bestuurlike sentrum van Eanske en beveendt zich in t mirren van de binnenstad.

Ok öp t gebeed van verkeer en vervoer lög t daalpeunt in de binnenstad. Zo kö'j der t Stasjon Eanske veenden, woar dreks nöast t sentroale busstasjon van de stad lög. t Grötste deal van de bussen döt döarnöast ok an de halte biej t Van Heekplein stoppen. Der bint ok twea gratis bewöakte feetsenstalligen, eane biej t Van Heekplein en de oare önner t Werkplein Eanske biej t kruuspeunt De Raaff. Ok bint der n oarig antal parkeergarages, woarvan de grötste (1650 parkeerploatsen) önner t Van Heekplein lög.

Bezeenswöardigheaden bewark

Ofbealdigen bewark

Oetgoande lienden bewark