Dublin is de heuwdstad van Ierlaand en de heuwdstad van county Dublin in de preveensie Leinster. De stad lig an de oostkuste van t eilaand, zowat op de helfte, en de rivier de Liffey löp der van oost noar west dwars duurhen. In t Iers wördt Dublin aneduudt met Baile Átha Cliath. Baile beteeknt "stad"; Átha is ne plaatse met ondeep water en Cliath n vlechwoark van reet woermet n rivierboam biej ne duurgoanbere plaatse versteewigd wördt. t Wördt ook oetelegd as "veer weagn", umdèt hier de veer belangriekste weagn oet Ierlaand saamnkomt (oet histories oogpeunt).

Woapn van Dublin

Geschiedenis

bewark

Dublin is esticht duur de Vikingn in ± 988 en is vanof toew ne metropool ewördn met mear as 1 miljoen inwonners. n Naam keump van 'Dubh Lin', wat in t Iers zwartn poel of zwart water beteeknt.

Internasjonale bekeandheaid

bewark

De helfte van alle inwonners van Ierlaand wont in Dublin en völle Iern van boetn-of verhuust noar Dublin vuur better woark en meugelikheedn. Ierlaand hef de leste joarn de hardstgreuinde ekonomie van Europa en doarumme is Dublin vuur völle internasjonale bedriewe ne interessante investerings- en vestigingsplaatse.

  Disse bladziede is eskreewn in t Riesns