Gorssel (uutspraoke: Gossel) is ne plaatse in de gemeente Lochem in de Nederlandse provinsie Gelderland. t Hef 3840 inwonners (1 januari 2008). Tot an de samenvoging met Lochem in 2005 was Gorssel ne zelfstandige gemeente. Tot de gemeente Gorssel beheurden ok Alm, Aefde, Epse, Harfsen, Joppe en Kring van Dorth. In 1995 stond Gorssel op de negende plaatse van miljonaersgemeenten in Nederland.

In t sentrum van de plaatse steet de Nederlandse hervormde karke. Boeten den darpskern, an de Zutphenseweg, he'j de Algemene Begraafplaatse. Op t oldste gedeelte he'j n antal zeer good onderholden graven van families dee't de landgoderen in de omgaeving bewonden. Op t ni'je deel he'j onder meer t familiegraf Kluwer, van de oprichters van t gelieknamige oetgaeversbedrief (Kluwer).

In 1785 wordden in Gorssel n grafmo­nument veur Joan Derk van der Capellen tot den Pol op-ericht. Op 23 september 1787 wordden t familiewapen van t monument vernield. In de nacht van 6 op 7 augustus 1788 blezen Oranjegezinden t gedenkteken op.

Van 5 augustus 1865 tot 15 mei 1938 beschikten Gorssel aover n treinstasion (Stasion Gorssel).

Bi'j Gorssel, in de oeterweerden van den Iessel, he'j sinds 1981 staorkedarp t Zand.

Bekende inwonners

bewark