Hambörg (Platduuts: Hamborg, Duuts: Hamburg) is mit 1,76 miljoen mèensen de op ien nao grootste stad in Duutslaand, de op zeuben nao grootste stad in de Europese Unie, en grootste van de EU-steden die gien laandelijke heufdstad bint. De Hambörger haven, Duutslaand zien 'poorte naor de wereld', is de op ien nao grootse van Europa.

De Binnenalster

De officiële name Vri'je en Hanzestad Hambörg (Free un Hansestadt Hamborg) verwiest naor Hambörg zien lidmaotschop in 't middelieuwse koopludenverbond van de Hanze, en naor Hambörg zien staotus as stadstaot en ien van de zestien bondslaanen van Duutslaand.

Hambörg lig an de zuudkaante van het schiereilaand Jutlaand, mit continentaol Europa in 't zuden, Scandinavië in 't noorden, de Noordzee in 't westen en de Oostzee in 't oosten. De stad lig daor waoras de revieren de Elbe, de Alster en de Bille menare in de mute komt. 't Stadscentrum lig um twi'j meerties henne, de Binnenalster en de Butenalster.

As middelpunt van de Metropoolregio Hambörg en internationaole handelsstad is Hambörg 't commerciële en culturele hart van Noordduutslaand.

Oetgoande verwiezings

bewark
  Commons: Hambörg - plaatjes, filmkes en/of gelüüdsbestanden.
  Dit stok is eskreven in 't Zuudwest-Zuud-Drèents van de Drèents-Oaveriesselse grèensstreek.