Verskil tüsken versys van "De Vaort (plaatse)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Robbot (Oaverleg | bydragen)
Allerhaand
Regel 1:
'''De Vaort''' ([[Nederlaands]]: ''Dedemsvaart'') is een plaots in de [[gemiente]] [[Hardenbarg (gemiente)|Hardenbarg]]. 't Dörp is vernuumd naor [[Willem Jan Baron Van Dedem]], die tussen [[Asselt]] en de [[Aoveriesselse Vecht]] bij [[Grambarge]] 't 40veertig kilometer lange kenaol de Dedemsvaort leut graoven veur 't vervoer van [[turf]].
 
't Dörp 'De Vaort' (in 't [[Nederlaands]]: ''Dedemsvaart'') ontstonontstund as gevolg van de anleg van 't gelieknamige kenaol en de vervening van de umliggende gronden die daordeur meugelijk wörwörddden in de eerste helfthelfte van de negentiende eeuw. De gemiente [[Avereest]] wörwördden vanwege dizze ontginningen uutbreid in [[1837]] mit gedieltegedieltes van de gemientengemientes Ommen[[Omm (gemiente)|Omm]] en Hardenbarg, waordeur zij 't karakter kreeg van een veenkolonie. In 1848 wörwördden de administraotsie vestigd in De Vaort, datdet uutgruide tot 't belangriekste dörp van de gemiente.
 
In [[2004]] hefhad 't dörp zwat 12.000 inwoners. D'r bint diverse schooulen veur baosis- en vortzet onderwies. Bij 't dörp leit 't industrieterrein deDe Rollepaal. De gemiente Avereest is bij de gemientelijke herindieling van [[2001]] opgaon in de gemiente [[Hardenbarg]].
 
==Kunnigheid==
In dizze lieste vin ie bekende mèensen uut De Vaort.
 
* [[Lucas Jonker]] (1873-1948), skriever
 
[[Categorie:Drèents artikel]]