Verskil tüsken versys van "Zöwwent"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Zöwwent''' ([[Nederlands]]: ''Zieuwent'') is een darp in de gemeente [[Oost Gelre]] in de [[Nederland]]se previnsie [[Gelderland]]. Het hef umsgeveer 2000 inwoners.
 
Ut meest opvallende gebouw in Zöwwent is de [[katholieke]] St. Werenfridus [[karke]]. Disse karkeekarke is in de [[19e eeuw]] ebouwd in de [[neo-gotisch]]e bouwstiel. In verholding met de grootte van ut darp is de karke zeer groot te numen. Hi-j wordt dan ok wal de kathedraal van den [[Achterhoek]] enuumd.
 
Zöwwent is tot wietwied in de [[20e eeuw]] helemoale [[katholiek]] ebleven. Der was gin "andersdenkende" te vinden. Ut had dan ok völle grote gezinnen. Achte tot tien kinderen waren gin uutzondering. Ut was lang één van de meest kinderrieke darpen van Nederland.
 
Het darp hef een paar heel völ veurkommende [[femiliename]]n, woarvan Wopereis en Krabbenborg veurbeelden bunt. Umdat der zovölle mensen met de zelfde achtername bunt, bunt ze vaker better bekend onder hun [[bi-jname]]. Een bi-jname is gin scheldname. Ut hef meestal van doen met de [[boerderi-je]] woar of de femilie vandan kump, of wat veur beroep der in de femilie zat, dat ging joa meestentieds van vader op zönne. As de mensen dan proatten van de "Sniedas" dan wist iederene, dat ut um de kleermaker, oftewal de snieder ging. Ok tegenswoordigs bunt nog völle femilies better bekend met hun bi-jname as met hun femiliename.