Verskil tüsken versys van "Vorden"

2 bytes verwijderd ,  9 jaar geleden
K
woordgeslachten
(→‎Bekende leu oet Vodden: D'aarme keerl deud nog wal meer as starven)
K (woordgeslachten)
'''Vodden''' ([[Nederlaands|Nederlands]]: ''Vorden'') is een darp in de gemeente [[Bronckhorst]] in de previnsie [[Gelderland]] in [[Nederland]]. Tot de gemeentelek herindeling op [[1 jannewaori|1 januari]] [[2005]] was Vodden een eigen gemeente.
 
Vodden wordt deurgesneden deur de weg [[N319]] van [[Zutfent]] noar [[Reurle]] en deur de [[Boakse Bekke]] dèndee plaatselek ok wal de Voddense Beake wordt enuumd. Disse bekke streumt uut in den [[Iessel]]. Vodden ligt an de spoorlijn [[Zutfent]]-[[Wenters]] en hef een eigen station.
 
Vodden steet ok wal bekend as ut Achtkastelendarp en is doarmet één van de meest "kasteelrieke" plaatsen in [[Nederland]]. Behalve Huus Vodden hef het darp nog de volgende kasten binnen zien grenzen: ''Hackfort'', ''Den Bramel'', ''Den Kieftskamp'', ''Den Wildenborg'', ''De Wierse'', ''Ut Onstein'' en ''Ut Medler''. In Vodden is ook de in de joaren 1960 populaire serie [[Floris]] emaakt. Disse serie ging oaver een [[ridder]] en zien Indiase vriend, die samen völle avonturen beleaftbeleafd hebt.
 
==Bekende leu oet Vodden==
*DeDen dichter [[Anthony Christiaan Winand Staring]] had in Vodden nenn landgood en is in Vodden oet de tied ekommen.
 
{{bronckhorst}}
10.080

bewarkingen