Verskil tüsken versys van "Lied van de parel"

44 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
Deurverwiezingen
(Wat leasbaorder emaakt in stae van n scharm vol tekst. Indeling in strofes kan ongetwiefeld völle better, maor daor ken ik de tekst neet good genog veur, dus gao ow gang.)
(Deurverwiezingen)
't '''Lied van de parel''' is 'n meer as twieduizend jaor old gedichte. 't Is te vinnen in de [[Apocriefen van 't Ni'je Testament|apocriefe]] [[Haandelingen van Thomas]]. Van oorsprung is 't waorschienlijk een volksvertelling uut [[Parthië]] in 't noorden van [[Iran]] uut de eerste eeuwe veur Christus. 't Lied is ontroerend deur zien ienvold en kracht, en hef ok 'n bezondere esoterische diepte.
Ut '''Lied van de paorel''' is 'n meer as twieduizend jaor old gedichte.
 
De Haandelingen van Thomas, een [[gnostiek|gnostische]] tekste, waorin dit lied is opgenummen, wed eschreven in 'n [[Syrië|Syrische]] umgeving, waorschienlijk in [[Edessa]]. D'r wödt verondersteld det 't is op-etekend in de eerste helfte van de [[3e eeuw|därde eeuwe]].
't Is te vinnen in 't apocriefe [[Haandelingen van Thomas]]. Van oorsprung is 't waorschienlijk een volksvertelling uut [[Parthië]] in 't noorden van [[Iran]] uut de eerste eeuwe veur Christus.
 
Ut lied is ontroerend deur zien ienvold en kracht, en hef ok 'n bezondere esoterische diepte.
 
De Haandelingen van Thomas, een gnostische tekste, waorin dit lied is opgenummen, wed eschreven in 'n Syrische umgeving, waorschienlijk in Edessa. D'r wödt verondersteld det 't is op-etekend in de eerste helfte van de därde eeuwe.
 
==De symboliek==