Verskil tüsken versys van "Sint-Lambertuskarke (Hiemse)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
NGolds20 (Oaverleg | bydragen)
Etiketten: Bewarking via mobil Bewarking via mobile websteade
NGolds20 (Oaverleg | bydragen)
Etiketten: Bewarking via mobil Bewarking via mobile websteade
Regel 18:
 
==In de karke==
In 'tet karkiekarky hebt zi-jse nognoch eankeleenkele bezunderebysundere veurwarpenvöärwarpen.
AllereerstenAllereyrsten 'neen eikeneyken hooltenholten preekstoelepreakstool, uut 1681. Dat joartaljårtal is anebrachanebrachet in 'tet 'plafond' van de preekstoelepreakstool.
doarbi-jdårby okouk 'neen bewarkten deupvontdöypvont van Bentheimer zaandstienesandsteyn uut plm. 1200 (van 1681 töt 1937 stönnenstünden ehe in 'nde tuunetüne van de pastorie!pastory), eankeleenkele grafstienengravsteynen (ingaankingang töt grafkeldersgravkelders van o.m. de Heren van HiemseHeymse) en tuulktüürlik de klokken.
 
In de toren, dindee eagendomeigendum is van de burglikebürgerlike gemientegemeynte, hankthangt tweeëtwey klokken. De grootsen (de Sint Lambertusklokke) is emaaktemake in 1520 deurdöär Hendrick van Dortmund. Hi-jHy hefhevt okouk 'nen kleanerekleindere klokke maaktemaket, mar dinden is in 1829 vervangen deurdöär 'neen ni-jenye. NeuddwungenNood edwüngen, umdatümdat 'tet oorsprunklikeoorsprüngelike exemplaareksemplaar deurdöä lange en hard te ludenlüden tiedenstydens 't zgn.et karstludenkarstlüden in 1827 ebarsten was.
 
De klokke dindee in 1829 'tet kapottenkapotte stukstük vervungvervüngen is emaaktemaket deurdöär de firma Petit en Fransen uut Aarle-Rixtel.
 
==Volkslegende==