Verskil tüsken versys van "Drèentse verieniging"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Regel 8:
De eerste Drèentse verieniging in dizze zin wördden in 1928 opericht in [[Amsterdam]]. Twee jaor later kwaamp der een Drèentse verieniging in [[Den Haag]], evolgd deur [[Utrecht]] en [[Rötterdaam|Rötterdam]]. Kört nao de [[Tweede Wereldoorlog]], toen as veule Drenten verhuusden naor steden aanderworens in 't laand waor - aanders as thuus - wark te vienden was, namen de Drèentse verienigingen rap toe in antal en ledentallen. Op 't heugtepunt waren der verspreid deur 't laand een stok of twintig; die van de stad [[Grunnen (stad)|Grunning]] had, ondaanks de körte ofstaand töt Drenthe, meer as duzend leden.
 
Geert Hoving van Drèentse verieniging 'Het Lantschap Drenthe' in Den Haag beschreef hoe 't daorder bij zien verieniging toe gunk:
 
:''"Alle Drenten (now ja alle, maor de meesten wel) praot Drents, ook zij die met een 'Hollander' trouwd bent. De teneelstukken die speuld weuren deur de teneelgroep 'De Residrenten' waren allent maor in het Drents en meestal traden ze twee maol in ien jaor op. In de pauze was er een verlötting en naor ofloop daansen op accordeonmuziek met een drummer. Op de nijjaorsvesite was er een glassie brandewien met rozienen en daorbij knieperties en [[nijjoarsrollechie|rollegies]]. Laoter was er een broodmaoltied met Drentse [[stoete|stoet]] en [[schinke|schenk]], speciaal veur die gelegenheid bij een bakker en slager uut Drenthe haald. En bij dat alles, de kraantiespotten op de taofels en [[Hendrik_van_Heerde#Garriet_Jan_en_Annegien|Garriet Jan en Annechien]] op het teneel. Drentser kan het toch niet.''