Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Chamavian (Oaverleg | bydragen)
Regel 58:
 
:Wat een verschillen he-j toch eigenlijks oek hè, ik denke dat ''kump'' meer [[Oost-Veluws]]-achtig is ofzo, in Nunspeet zegen ze dat oek. {{User:Servien/Haandtekening}} 11:31, 21 jun 2007 (CEST)
 
"Kump" is Achterhoeks, Twents, Sallands en Oost-Veluus, 't Zuud-West-Dreintse (ZWD) "komp" is dus feitelijk een uutzundering. Waorumme dat in dit geval is, wee'k ok niet. Kiek, die eerst genuumde dialecten hebt allemaole 'verklaanking' (=Umlaut) in 't meervold en de verkleinwoordties, mar in hiel Drenthe, Noord-West-Oaveriessel en de Stellingwarven kenne wij dat niet in die gevallen.
 
Mar 't ZWD hef weer wel verklaankings in de darde persoon enkelvold van de starke warkwoorden: ik lope - hij löp; ik doe - hij döt; ik gao - hij giet; ik kieke - hij kek; ik zuke - hij zöch etc. etc. Dus waorveur "komen" niet "kump" hef mar "komp"? Tja...
 
Wat dat betreft is 't Nijluunzigers hier wat consequenter, dat is deinkelijk umdat 't een oavergaangsdialect tussen 't ZWD en 't Noord-Oaveriesels (Noord-Sallands) is? Jullie zit ja ok mar op 'n stienwörp ofstaand van Zwolle? [[Gebruker:Chamavian|Chamavian]] 07:34, 23 jun 2007 (CEST)