Verskil tüsken versys van "De Vaort (plaatse)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoboServien (Oaverleg | bydragen)
K verbetering
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''De Vaort''' (of ''Dedemsvaort''; [[Nederlaands]]: ''Dedemsvaart'') is een plaotsplaatse in de [[gemiente (bestuur)|gemiente]] [[Hardenbarg (gemiente)|Hardenbarg]]. 't Dörp is vernuumdenuumd naor [[Willem Jan Baron Van Dedem]], die tussen [[Asselt]] en de [[Aoveriesselse VechtVechte]] bijbi'j [[Grambarge]] 't veertig kilometer lange [[Dedemsvaort (kenaol)|kenaolkenaal de Dedemsvaort]] leut graobengraven veur 't vervoer van [[turf]].
 
't Dörp 'De Vaort' ontstund as gevolg van de anleg van 't gelieknamige kenaolkenaal en de vervening van de umliggende gronden die daordeur meugelijk wördddenwördden in de eerste helfte van de negentiende eeuwieuw. De toenmalige gemiente [[Avereest]] wördden vanwege dizze ontginningen uutbreid in [[1837]] uutbreid mit gedieltes van de gemientes [[Omm (gemiente)|Omm]] en Hardenbarg, waordeur zijze 't karakter kreeg van een veenkolonie. In 1848 wördden de administraotsieadministraosie vestigdevestigd in De Vaort, det uutgruideuutgruuiden tot 't belangriekste dörp van de gemiente.
 
In [[2004]] had 't dörp zwat 12.000 inwoners. D'r bint diverseverscheiden schooulenschoelen veur baosisbasis- en vortzetvortezet onderwies. BijBi'j 't dörp leitlig 't industrieterrein De Rollepaal. De gemiente Avereest is bij de gemientelijke herindieling van [[2001]] opgaonopegaon in de gemiente Hardenbarg.
 
==Kunnigheid==