Verskil tüsken versys van "Stichting Het Drentse Boek"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoboServien (Oaverleg | bydragen)
K bot: wieziging Kattegerie:Letterkunde
Betiekenisse binnen de Drèentse schrieveri'je umschreven
Regel 2:
 
In [[meert]] [[2007]] is Het Drentse Boek mit 't centrum veur taol en letterkunde [[Stichting Drentse Taol]] en 't maondblad in de Drèentse taol [[Oeze Volk]] samen egaon in 't [[Huus van de Taol]]. Dizze organisaotie hef in meert van 't jaor daorop de deuren lös edaone in [[Beilen]].
 
't Drèentse diel van de [[Nedersaksische schrieveri'je]] hef de leste decennia mit vörm ekregen, en is op de kaorte zet, deur Het Drentse Boek. Zo hebt ze 't oaverzichtswark ''Drèentse schrieverij'' uutegèven (1993) en tien jaor daornao ''Scheupers van de taol: Bloemlezing van de Drèentse Schrieverij 1837-2003''. Drèentstalige klassiekers zoas [[Lucas Jonker]] zien ''Harm Boerenlèven an de Riest'' (1988, oorspr. 1939) bint deur Het Drentse Boek opni'j uutegèven, en d'r verschient studies oaver en verzamelbundels van 't wark van belangrieke Drèentse schrievers, zoas [[Hans Heyting]] en [[Jan Zantinge]].
 
De uutgeveri'je is butendien een uutdrager van de deur de [[Provinciaole Staoten van Drenthe]] autoriseerde [[Drèentse spelling]].
 
==Uutgaonde verwiezing==