Achter-Drempt is n darp in de gemeente Bronckhorst, in de Nederlandse previnsie Gelderlaand. Et lig in et zuudwesten van den Achterhook en telt zo'n 500 inwonners. Et darp beheurden tot 1 januari 2005 tot de vroggere gemeente Hummel en Keppel.

Ontstaon

bewark

Achter-Drempt is ontstaon uut ne karke en skole. Langs den Zommerweg is n lint ontstaon van boerderi-jen en arbeidershuze. De Rooms-Katholieke Karke is deur zien umvang gezichtsbepaolend in et darp deur de verholdingsgewies kleinschaolige bebouwing. Et is n vri-j jong darp dat deur de bescharming van et umringende laandschap neet wieter zal greujen.

Essenlaandschap

bewark

Bi-j Achter-Drempt geet n hoger elaegen stuk graond wier aover in et bouwlaand van et essenlandschap. De landeri'jen rondumme den bebouwden kom bunt veural in gebruuk as bouwlaand.

De meeste bewonners warkt in ene van de naoberstaedn of in et boernbedrief. De plaatselike vootbalveraeneging Drempt Vooruit (nao et samengaon met H&K uut Keppel in 2003 HC'03 eneumd) is ooit uut-ekommen in de 1st klasse van de zundagamateurs van den KNVB. Wieters bunt der nog beparkte veurzeeningen as de Rooms-Katholieke Willibrordusskole, en wat kleine middenstanders.